HTML

Primus inter pares (Első(k) az egyenlők között)

Kormányzatfüggetlen honpolgári lelkiismeret. Talán felltűnt Neked is, hogy vannak, akikre semmilyen előírás nem vonatkozik, amit az átlag állampolgáron "lever" a mindenféle hatóság. Ez a járda közepén, rokkantaknak fenntartott helyen való parkolástól a Közbeszerzéseken való egyedüli részvételen át a természetvédelmi terület közepén, egyedi engedály alapján építkezésig, a más által fenntartatt javak magánhasználatának engedélyezéséig terjed. Egyszóval minden, ami rohasztja az országot, itt tartja a feaudalizmusban, annak is a kelet-európai változatában, auz uram-bátyám módszer. amit még a KUK mentalitás is terhet. Ide apéldák jönnek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hír: Nyomoznak a milliárdos eredetiségvizsgálati szoftver ügyében

2010.03.11. 07:07 dkg11hu

http://www.origo.hu/itthon/komment/20100301-figyelo-eclipseugy-hutlen-kezeles-es-mercedesberles.html?cmnt_page=1

Teljesen "bevett" dolog, ami történt.

Az összes "titkosított", "meghívásos" közbeszerzés ilyen.

Soha nem a nemzetbiztonság fontos, mert hát az ilyen urak jó pénzért azt is simán elárulják, az info meg már ott van náluk.

(Mielőtt vki azt mondaná, hogy ezt csak az egyik oldalt követi el, (ki-ki kedve szerint választhatja meg a "mienket" meg az "övék"-et), volt módom részt venni pályázóként olyan közbeszerzési eljáráson, amit az akkor még létező Határőrség írt ki, teljesen nyilvánosan. Pechükre 22 pályázat érkezett. és a lepacsizott szállító úgy aközépmezőnyben végzett minden szempontből. (Azaz elk.rták)

Na de sebaj, megjött a mentő ötlet, amúgy BM módra:

21 pályáazot kizártak "nemmegfelelőség" miatt, így hát "kénytelen" volt a Határőrség OPK az maradék egy, érvényes pályázatot adóval szerződést kötni, amit ott "on-spot" meg is tett, hogy még véletlenül se lehessen a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulni.
(Aki nem tudná, ha megkötötték a szerződést, akkor ez a kitűnő testület (KDB) azt állapítja meg, hogy a szerződésbontással az Állam nagyon rosszul járna, ezért, bár szabálytalan volt a dolog, megbüntetik a kiírót 5-10MFt-ra, ami - ugye - egyrészt a mi pénzünk, másrészt visszakerül az Államhoz, aki - ha akarja, visszateszi szépen csendben oda, ahonnan érkezett)

Látszólag minden OK, szabályos (hol ne tudnák a szabályokat, ha nem a BM-ben, sőt, most már, hogy minden törvény előkészítésében is részt vesznek, az IRM-ben...)

Ez a dolog már elévült, mert 10+ éve volt, talán 1999-ben.
Ez ebben az országban, ahol még mindig nem tudjuk meghaladni a feudalizmus kelet-európai változatát, teljesen rendszerfüggetlen.

Itt az uram-bátyám módszer az úr, pénzre kiéhezett, kisstílű, pitiáner gazemberekkel a közigazgatás FELSŐ, politikailag megtámogatott részében, míg az alattuk lévők sokszor sz.rért-h.gyért dolgoznak, ha kell, túlóráznak, ezek meg - lévén elmozdíthatatlanok és ezt mindenki tudja az adott intézményben - uraskodnak felettük.

Persze van közöttük olyan, aki éppen akkor szerzi meg "szakmai tapasztalatát", hogy - amikor lefalcolt az éppen hatalmon lévőkhöz - tudja a "know-how"-t.

Ebből sem Pintér, sem Eiselt nem kivétel, akármelyik oldalon megteszik, megtették volna: most ebben a pillanatban volt egy lehetőség. Volt másik is, ha megnézzük az ország leggazdagabb "vállalkozóinak" listáját...

Röviden, "létezik az az összeg, amiért bármelyik s.gg.t kiny.lom"

Szólj hozzá!

Címkék: sándor pintér határőrség irm bm tisztviselők közbeszerés államigaztaás

A bejegyzés trackback címe:

https://primusinterpares.blog.hu/api/trackback/id/tr421830453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása