HTML

Primus inter pares (Első(k) az egyenlők között)

Kormányzatfüggetlen honpolgári lelkiismeret. Talán felltűnt Neked is, hogy vannak, akikre semmilyen előírás nem vonatkozik, amit az átlag állampolgáron "lever" a mindenféle hatóság. Ez a járda közepén, rokkantaknak fenntartott helyen való parkolástól a Közbeszerzéseken való egyedüli részvételen át a természetvédelmi terület közepén, egyedi engedály alapján építkezésig, a más által fenntartatt javak magánhasználatának engedélyezéséig terjed. Egyszóval minden, ami rohasztja az országot, itt tartja a feaudalizmusban, annak is a kelet-európai változatában, auz uram-bátyám módszer. amit még a KUK mentalitás is terhet. Ide apéldák jönnek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

ilágűr Múlt-kor LHC NASA népszerű tudomány magyar kutatók evolúció őssejtek 365 zöld tipp Címkék:hazugságvizsgálat,fMRI,büntetőjog,agykutatás,bioetika,agyi képalkotó eljárások Védtelenek lennénk az agyi hazugságvizsgálattal szemben

2010.03.11. 19:38 dkg11hu

http://www.origo.hu/tudomany/20100311-hazugsagvizsgalat-fmri-a-maganszfera-vedelme-a-vadlottakat-is-megilleti.html

Nem értek hozzá: mindazonáltal ahhoz, hogy egy módszerről megmondhassuk, hogy használható-e vagy sem, nagyszámú, megismételhető mérést kell végezni és ebből lehet megmondani, hogy mennyire pontos. (Ez annak, aki már mért életében, az az 1.0-ás változat)

Mi következik ebből?

Csak annyi, hogy a műszer szerkesztőinek képesnek kell lenni meghatározni, hogy az adott módszerrel pl. 98% -os biztonsággal állapítható meg a kavlitatív válasz, azaz itt pl. egy igen/nem.

Ha a jogászok kitalálják, hogy nekik mennyi az a konfidenciaszint, amit már el tudnak fogadni (az USA-ban nehéz lesz, mert ott "kétséget kizáró módon" kell bizonyítani a bűnösséget, azaz ha már biztosak abban, hogy az elkövető egy ember volt és a Földön 6 milliárdan élünk, akkor PUSZTÁN EZZEL a módszerrel az összes többi embert ki kellene tudnunk zárni a gyanúsítotti körből.

Ehhez bizonyítnunk kellene, hogy készülékünk az adott paramétert 1 - 0,000 000 006 = 99,9999994 % -os biztonsággal tudja mérni.

(A DNS vizsgálatot azért "szeretik", mert a DNS annyira speciális, hogy elég hosszú darabját szekvenálva már annyira egyedi, hogy teljesíti ezt a fektételt, u.i.

a négy DNS-t alkoltó bázis 6 milliárdot meghaladó féle variációjához az

y x lg 4 = 9 x lg 6

egyenletet kellene megoldanunk, ami nem nem túl bonyolult:

y = 9 x (lg 6 / lg 4) 

 11 < y < 12,

azaz összesen - elvben - egy 12 bázisból álló, ugyanarról a DNS ugyanarról a helyéről származó  DNS minta elegendő lenne egy kétséget kizáró bizonytásra. )

A számítógépek korában ezt könnyű kezelni, azpnban egy nagy különbség van: a DNS álladó, míg az emberi tudat igen-igen változó és ha az eredményt még egy másik ember tudatán keresztül tudhatjuk csak meg, akkor igencsak szkeptikusoknak kell lennünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://primusinterpares.blog.hu/api/trackback/id/tr341832245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása